Eens deelnemen?
Wat moet ik doen voor de gratis verzekering?
Ik wil wedstrijdjes meespelen.
Ik heb een aantal keer meegetraind maar heb beslist te stoppen.
Mijn proefmaand is gedaan maar ik wil verder rugby-en
Ik wil me definitief aansluiten
Kan ik korting krijgen op het lidgeld?
Kan ik nog iets recupereren van mijn lidgeld?
Wat te doen bij blessure?

Eens deelnemen?

Ben je geïntereseerd om eens rugby te komen proberen, kom dan deelnemen aan één van de trainingen! Wij voorzien voor alle geïnteresseerden een gratis maand verzekering.

Wat moet ik doen voor de gratis verzekering?

Om deze voorlopige verzekering in orde te kunnen maken moeten er 2 documenten worden ingevuld door de speler en één van zijn ouders of voogd indien de speler minderjarig is. Dit zijn de inschrijvingsformulieren voor Antwerp Rugby Club en de Gedragscode. Best kan je deze downloaden, afrpinten, invullen en meebrengen op je eerste training.

Een overzicht van welke categorie waar en wanneer traint kan je hier vinden

Ik wil wedstrijdjes meespelen

Met de voorlopige gratis verzekering van één maand ben je niet verzekerd deel te nemen aan wedstrijden of tornooien. Wil je toch wedstrijden meespelen kijk dan verder naar "definitief aansluiten"

Ik heb een aantal keer meegetraind maar heb beslist te stoppen

Geen probleem, niet iedereen is even gebeten door het rugby 'virus'. Geef even de ploeg manager of de jeugd coördinator een seintje dat je niet meer zal komen en we zullen je gegevens deactiveren in de database. Dan wordt je niet meer lastig gevallen met mailtjes en SMS'en.

Wil je toch nog van het algemeen nieuws over de club op de hoogte blijven kan je je terug inschrijven op onze nieuwsbrief.

Mijn proefmaand is gedaan maar ik wil verder rugby-en

Goed nieuws!! Blijf zeker niet bij de pakken zitten en maak je definitief in orde. Zo blijf je optimaal verzekerd en kan je de rest van het seizoen mee blijven trainen en wedstrijden spelen.

Ik wil me definitief aansluiten

Om je definitief aan te sluiten moeten er nog een aantal dingen in orde gebracht te worden:

1. Een medisch attest

Iedereen die rugby wil spelen moet een medisch attest kunnen voorleggen dat ze lichamelijk geschikt zijn om rugby te spelen. Dit attest is een voorgedrukt document dat moeten worden ingevuld door de huis -of sportarts. Enkel dit attest is geldig. U kan dit attest afgeven op de club of doormailen naar de secretaris of ploegmanager.

2. Lidgeld betalen

Ieder lid betaalt een bijdrage aan de club voor de trainingen en wedstrijden die ze meespelen. Het lidgeld omvat:

- verzekering (tijdens activiteiten van de club en de verplaatsing heen en terug.)
- gebruik van infrastructuur Antwerp Rugby Club
- lesuren trainers
- licentie

Een overzicht van lidgelden voor elke categorie kan je hier vinden.

Je kan het lidgeld contant of via een overschrijving betalen. Antwerp Rugby Club prefereert ene betaling via de rekening!

Elke woensdag wordt er bekeken of een lid zijn medisch attest heeft binnengebracht en zijn lidgeld heeft betaald. Als er aan die twee voorwaarden voldaan is wordt de licentie van deze speler aangevraagd en kan de speler het eerstvolgende weekend meespelen.

Ben je pas na woensdag in orde dan kan je pas het weekend daarop beginnen meespelen met wedstrijden.

Heb je het financieel moeilijk? Kan je de eindjes moeilijk aan elkaar knopen maar wil je toch kunnen sporten? Antwerp Rugby Club heeft sociale programma's lopen. Spreek daarvoor je ploeg manager of jeugd coördinator aan!

Kan ik nog iets recupereren van mijn lidgeld?

Zo goed als elk ziekenfonds voorziet een tegemoetkoming voor deelname aan een sportactiviteit of lidmaatschap van een sportclub. Informeer bij je kantoor en geef de formulieren die ingevuld en getekend moeten worden af aan je ploeg manager of jeugd coördinator. Wij vullen deze met veel plezier voor je in.

Wat te doen bij een blessure?

Breng in ieder geval je ploeg manager of jeugd coördinator zo snel mogelijk op de hoogte!!

Vergeet ook niet dat je tevens verzekerd bent voor de verplaatsing van en naar de club/wedstrijd/activiteit/...

Ga naar de dokter en laat het aangifte formulier van Arena invullen (op de laatste bladzijde). Vul je eigen persoonlijke gegevens in en een korte beschrijving hoe je de blessure bent opgelopen. Plak op de tweede pagina een klevertje van het ziekenfonds en vergeet zeker ook niet daaronder te handtekenen. Voor minderjarige spelers dienen de ouders of wettelijk voogd te tekenen.

Betaal de onkosten die je hebt moeten doen voor je blessure (ziekenhuis, dokter, aphotheek, kinesist, ...) en hou deze rekeningen goed bij.

Geef het ingevuld formulier af aan je ploeg manager of jeugd coördinator. Zij zullen dit verder aanvullen en doorsturen naar Arena.

Vanaf Arena een dossier nummer heeft opgemaakt krijg je van de club een email met je dossiernummer. Tevens zul je via de Vlaamse Rugby Bond / Arena nog meer informatie ontvangen. Met dit dossiernummer kan je indien gewenst al gedeeltelijke terugbetalingen ontvangen.

Terugbetalingen worden rechtstreeks met Arena geregeld en daar kan Antwerp Rugby Club niet in tussenbeide komen.

Heb je nog vragen of opmerkingen, aarzel niet om je ploeg manager, jeugd coördinator of secretaris te contacteren. Alle contactpersonen kan je hier terugvinden.