De Under 10 spelers zijn jongens én meisjes, die deel uit maken van de ‘rugbyschool’, en zij spelen rugby natuurlijk nog niet op een ‘volwassen’ manier.

Het is een speelse introductie in deze sport, waarin de jongste spelertjes worden voorbereid op de volgende jeugdcategorieën. De basis van het rugby situeert zich rond balbeheersing en -behendigheid; leren lopen; leren passeren en tackelen; aanval en verdediging; spelinzicht en doorzettingsvermogen. Verder leren ze discipline te hebben tegenover zichzelf, de tegenstrever, de scheidsrechter en anderen.

De Under 10 zijn samen één toffe grote bende! Maar om onze club van onderaan te ‘voeden’, zijn wij constant op zoek naar jonge Under 10 spelers die gewoon een toffe sport willen spelen.

Heb je zin om eens kennis te maken met rugby, heb je vroeger al eens gespeeld en wil je terug spelen neem dan snel contact op:

jeugd@antwerprc.be of info@antwerprc.be

Of kom eens langs op een van de trainingsdagen. De Under 10 trainen op woensdag om 18u30 tot 20u00.

Het nieuwe seizoen 2018-2019 voor U6 tot en met U12 gaat 5 september van start.

Volgende wedstrijden

Woensdag van 18u30 tot 20u00