Vlaamse finaledag voor de rugbyschool [U8-U10-U12]

We wisten al langer dat 13 mei een belangrijke dag was voor onze jeugdschool.

We trokken met onze U8, U10 en U12 naar Oudenaarde om te laten zien wat  Antwerp RC jeugdschool waard was.

In het begin is het altijd zo’n beetje een zoektocht tussen de honderden jonge spelertjes en hun begeleiders en coaches.  Waar moeten we zijn, waar zijn de kleedkamers, de speelvelden per categorie, de toiletten, de eettent etc.

Maar met de hulp van onze teambegeleiders Alex, Karen en Sofie wisten we als coach al snel waar we met ons ‘jong geweld’ naartoe moesten.

Ik had de eer om de U10 te mogen coachen. 14 Spelers die er allemaal goesting in hadden en die geen zin hadden om stillekes te zitten. (Op zo’n moment merk je als coach dat een ‘opwarming’ zinloos is want die staan geen 3 seconden stil…)

 

We hadden een zware loting want de eerste match tegen Celtic en een tweede tegen BSB was een zware opdracht. We speelden telkens een goeie match, maar we moesten onze meerdere erkennen in de tegenstander.

De derde match was kantje boordje. Dendermonde RC en Antwerp RC vochten hard, even hard… en daarom werd het een gelijkstand bij het einde van de match.

De vierde en laatste match van de voormiddag was tegen Oudenaarde, de organiserende club. Het moet gezegd dat er daar enkele zwaargewichten bijzaten die wisten hoe rugby moest worden gespeeld. Maar onze U10 hadden hun vechtlust nog. Een afgetekende winst was de beloning.

 

Tijdens de pauze hoorde ik dat de U8 tot nu toe alles gewonnen hadden. Ook de U12 waren aan een goed tornooi bezig. Zij gingen alle twee door naar de tweede en hoogste ronde.

 

Na de middag moesten de U10, die ondertussen nog met 11 spelertjes waren, flink uit hun pijp komen tegen Kortrijk RC , Dendermonde II en weerom de beren van Oudenaarde.

Maar geen probleem. ’t Was niet altijd gemakkelijk, maar alle drie de matchen werden gewonnen. Alle try’s waren de moeite waard om te zien.

Na 7 matchen was het tornooi ten einde. Dan was het wachten op de prijsuitreiking.

 

Daar zagen we onze U12 en U8 spelers terug en we vernamen dat de U8 de finale van het tornooi met 1 punt verloren hadden. Het is niet leuk om net naast de kampioenstitel te grijpen, maar ja, sport is sport.

Een zeer verdiende tweede plaats dus en een beker om mee naar ons clubhuis te nemen. Proficiat mannen.

Coach Thibault was in zijn nopjes en ik ben zeker dat de andere coaches Tinneke en Ilias er graag hadden bij geweest.

 

Sean en Yao hadden met hun U12 ploeg nog een zware namiddag gehad. Ze grepen net naast het podium. Maar een 4de plaats op het Vlaamse tornooi, met een ploeg die door omstandigheden vele afwezigen telde, vond ik toch wel best ok.

 

Van mij een dikke proficiat aan de jongens en meisjes van de U8, de U10 en de U12. Ook een dikke proficiat aan hun coaches die de spelers zo ver hebben gekregen.

 

Een mooi tornooi met dank aan de organiserende club, Rugby Vlaanderen en de scheidsrechters die heel de dag de benen vanonder hun lijf uit liepen.

Maar ook dank aan onze teamverantwoordelijken en de supporters die het geheel ‘af’ maakten.

 

Na een gezellige en sportieve dag ging iedereen moe maar voldaan naar huis.

Ik reed op de E17 richting Antwerpen en zag de passagier naast Sean slapen in de auto. Ik denk niet dat dit de enige was…

Jo

 

Details

Geplaatst 2 jaar geleden door Bart De Meyer

Tags: Rugby school U12 U10

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwbrief
* Duid verplichte velden aan
Email Format