Met Antwerp Rugby Club richten we onze scholenwerking op 2 vlakken in. Enerzijds het ‘Get Into Rugby Project’ en anderzijds door het geven van initiatielessen & sportdagen aan scholen en organisaties.

Get Into Rugby

Doel:

Het integreren van rugby in de lessen Lichamelijke opvoeding om op die manier rugby bekender te maken en uiteindelijk het aantal rugbyspelers in Vlaanderen te verhogen. We proberen de leerlingen en leerkrachten op een speelse manier te laten kennismaken met de waarden en principes van rugby.

Hoe & wat?

De focus ligt op TAG-rugby. Deze rugbyvorm biedt veel voordelen om je eerste stappen in rugby te zetten. Zonder contact, veel samenspel, zowel binnen als buiten, plezier gegarandeerd!

Rugby op uw school kan ook!

U voorziet enkel de benodigde infrastructuur (kleedkamer, veld of sporthal).

Onze gediplomeerde trainers ( 1 per 25 lln ) komen naar de school toe en voorzien het benodigde materiaal.

Op elke initiatie trachten we steeds een enthousiaste, veilige en realistische situatie te creëren eigen aan rugby. Stap voor stap wordt het spel opgebouwd tot een geheel.

Leerkrachten kunnen hier de TAG Rugby handleiding terugvinden waar de spelregels, 6 uitgewerkte lessen en tips voor coach en scheidsrechter in staan.

Contact via sport@antwerprc.be of via telefoon 0498/49.58.08

 

Screen-Shot-2014-06-16-at-10.35.50-AM.png

 

 

Initiatielessen & sportdagen

Scholen of organisaties kunnen een aanvraag indienen voor rugbylessen tijdens een sportdag. Ook deze worden gegeven door één van onze gediplomeerde trainers. Dit kan zowel op de school/organisatie als op onze club doorgaan. Ongeveer 25 leerlingen per groep is het maximum per initiator.

Aanvragen via sport@antwerprc.be of via telefoon 0498/49.58.08

  • Tijdig aanvragen is een noodzaak.
  • Zo veel mogelijk informatie meegeven in je aanvraag : hoeveel leerlingen, hoeveel groepen, halve/hele dag, leeftijden, datum, gegevens contactpersoon,…
  • Wij voorzien al het benodigde materiaal : ballen, vestjes, tacklebags, stootkussens...

 

Prijzen initiatielessen & sportdagen :

  • Hele dag (max 6 uur) = € 120
  • Halve dag (max 3 uur voor- of namiddag) = € 65
  • Kilometervergoeding lesgever = € 0,34/km
  • Huren van rugbyveld + kleedkamer = € 10/uur

 

 

DSCN1767.JPG

DSCN1766.JPG

DSCN1771.JPG